Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O echipă internaţională de veterinari se luptă pentru salvarea unui elefant bolnav de la o grădină zoologică din Pakistan

Manoj Shah via Getty Images
elefant

O echipă internaţională de veterinari a început miercuri procedurile de recuperare a unui elefant aflat în stare critică de la o grădină zoologică din Pakistan în contextul îngrijorărilor privind condiţiile de trai ale animalului şi starea sa de sănătate, informează DPA.

O echipă formată din şapte membri Four Paws, organizaţie care se ocupă de drepturile animalelor cu sediul în Austria, a examinat exemplarul femelă de elefant african, în vârstă de 17 ani, pe nume Noor Jahan, în oraşul Karachi (sud), potrivit Agerpres.

Elefantul, care are un picior umflat, prezenta o stare de disconfort şi se confrunta cu dureri, a spus Ali Hassan Sajid, purtător de cuvânt al Karachi Municipal Corporation.

Medicii din cadrul Four Paws vor decide dacă vor realiza o intervenţie chirurgicală la picior după ce vor efectua o examinare medicală care include radiografii şi ecografii, a precizat liderul echipei de medici, Amir Khalil.

Suferinţa îndurată de Jahan a atras atenţia internaţională după difuzarea în media locale a unei înregistrări în care elefantul îşi ţinea capul sprijinit de un copac şi nu se putea mişca din cauza durerilor.

Echipa de medici a recomandat autorităţilor pakistaneze să o mute pe Jahan din ţarcul de mici dimensiuni de la grădina zoologică într-un parc safari din oraş.

Pakistanul deţine un record negativ în ceea ce priveşte siguranţa şi bunăstarea animalelor de talie mare aflate în grădini zoologice.

Kaavan, un elefant asiatic în vârstă de 35 de ani, a fost transferat într-un sanctuar din Cambodgia în 2020 după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat cât timp s-a aflat la o grădină zoologică din capitala Islamabad din cauza condiţiilor improprii în care trăia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.