Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O economistă vine cu o soluție bombă: „Primă de vaccinare Corona de 500 de euro”

wow
O economistă vine cu o soluție bombă: „Primă de vaccinare Corona de 500 de euro” În lupta pentru obținerea imunității de turmă, economista comportamentală prof. Nora Szech recomandă stimulente financiare puternice. Imunitatea turmei NU poate fi atincsă cu alte mijloace, precizează ea în interviul acordat Merkur.de.

În Germania, campania de vaccinare pierde putere. Aproape 40% dintre germani au fost deja vaccinați de două ori. Dar, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Delta deosebit de contagioase, RKI recomandă o rată de vaccinare de 85% și solicită o mai mare disponibilitate de vaccinare. Pentru a grăbi vaccinările și a convinge oamenii, a apărut ideea unor stimulente financiare. Și alte state au „mituit” oamenii să se vaccineze, de ex. SUA, Grecia sau Elveția au oferit de la bere gratuită, bonuri de telefonie mobilă până la bilete pentru o loterie de vaccinare de un milion de dolari.

Profesorul economist comportamental Nora Szech de la renumitul Institut de Tehnologie Karlsruhe (KIT) și colega ei Marta Serra-Garcia de la Universitatea din San Diego au examinat modul în care stimulentele financiare ar putea spori disponibilitatea de vaccinare. Într-un interviu acordat Merkur.de, Szech explică cât de mare ar trebui să fie un posibil bonus de vaccinare și cât de eficiente sunt loteriile.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.