Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ediţie specială din Memorialul Durerii şi documentarul Strict secret, dedicate de TVR lui Paul Goma

Paul Goma

O ediţie specială din „Memorialul Durerii - O istorie care nu se învaţă la şcoală” şi documentarul „Strict secret” vor fi difuzate de Televiziunea Română în semn de omagiu adus scriitorului şi disidentului Paul Goma, potrivit news.ro.

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00, TVR 2 a programat episodul „In memoriam Paul Goma” al emisiunii „Memorialul durerii”. Programul, realizat de Lucia Hossu Longin va putea fi urmărit şi pe TVR Internaţional, în aceeaşi zi, de la ora 19.00.

Tot sâmbătă, de la ora 24.00, TVR 1 va difuza, sub genericul in memoriam, documentarul-eveniment „Strict secret”, realizat de Mariana Sipoş.

Citește AICI ce MUTARE STRATEGICĂ a făcut un cunoscut supermarket - FACILITATE pentru polițiști, militari și persoanalul medical...

Născut în satul Mana, Orhei (Basarabia), în anul 1935, Paul Goma a studiat Filologia la Bucureşti, iar în 1956 a fost acuzat de tentativă de a organiza o manifestaţie ostilă de solidaritate cu Revoluţia din Ungaria. A fost anchetat, arestat şi închis timp de doi ani, devenind o figură marcantă a dizidenţei din România.

După ce, în anul 1977 a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 din Cehoslovacia, Paul Goma a fost din nou anchetat de Securitate şi arestat, fiind ulterior eliberat la insistenţele Amnesty International. După acest eveniment, scriitorul a cerut azil politic în Franţa, unde şi-a petrecut restul vieţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.