Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O explozie a ucis 11 civili care mergeau la o nuntă în Afganistan

twitter.com
atentat afganistan

Unsprezece persoane care mergeau la o nuntă în nordul Afganistanului au fost ucise joi în explozia unei bombe artizanale plasate pe marginea drumului, a anunţat vineri o sursă oficială, citată de AFP. "Unsprezece civili au fost ucişi şi 12 răniţi în explozia" produsă în satul Kosa Qala din provincia Faryab, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei, Ahmad Jawed Bedar, precizând că toate aceste persoane mergeau la nuntă.

Acest bilanţ a fost confirmat de un purtător de cuvânt al poliţiei provinciei. Explozia nu a fost revendicată, dar responsabilii îi acuză pe talibani. Acest tip de exploziv este una dintre armele preferate ale islamiştilor care luptă contra guvernului de la Kabul sprijinit de Occident, notează France Presse. Insurgenţii iau la ţintă de preferinţă poliţia afgană şi armata, dar creşterea atacurilor a provocat de asemenea un număr mare de victime civile.

ONU a anunţat recent o creştere de 42% a victimelor într-un an, atribuind 23% dintre victime (623 de morţi şi 1.274 răniţi) contraofensivei forţelor guvernamentale împotriva insurgenţilor, talibanii şi gruparea Stat Islamic în est, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.