Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O expoziţie dedicată pictorului expresionist Max Beckmann, prezentată anul viitor la Hamburg

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

Muzeul de artă Kunsthalle din Hamburg va organiza anul viitor o expoziţie dedicată pictorului expresionist german Max Beckmann, a anunţat miercuri galeria, relatează dpa potrivit Agerpres

Expoziţia, organizată în perioada 3 aprilie- 2 august, intenţionează să analizeze pentru prima dată rolurile numeroase şi adesea contradictorii ale feminităţii şi masculinităţii din operele pictorului german.

'Beckmann a stabilit roluri de gen şi le-a deschis în acelaşi timp; a găsit tandreţe în figuri feminine şi masculine, putere în eroină precum şi în erou', a declarat regizorul Alexander Klar.

În jur de 150 de tablouri, sculpturi şi lucrări pe hârtie ale lui Beckmann (1884-1950) urmează să fie expuse, inclusiv opere de artă importante împrumutate din colecţii publice şi private pentru a completa expoziţia prezentată de Muzeul Kunsthalle.

Totodată, o expoziţie deschisă în perioada 7 februarie-14 iunie este dedicată temei doliului. Ea prezintă lucrări realizate de 30 de artişti internaţionali care abordează tema pierderii, a doliului şi a schimbării.

Alte expoziţii sunt dedicate artistului renascentist Raphael (1483-1520), artistului italian Giorgio de Chirico (1888-1978) şi "Colecţiei Wolffson - De la Menzel la Monet"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.