Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a fost numită președinte al Consiliului Europei: I-a luat locul spaniolului care a demisionat în urma acuzațiilor de corupție

Stella Kyriakides

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales-o marţi pe conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides în funcţia de preşedinte al acestei organizaţii paneuropene, informează agenţia de presă dpa.

Kyriakides îi succede la preşedinţia Consiliului Europei conservatorului spaniol Pedro Agramut, care a demisionat vineri, cu trei zile înainte ca Adunarea Parlamentară să dezbată o moţiune pentru destituirea lui, scrie agerpres.ro.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

Agramunt a stârnit iritarea membrilor Consiliului Europei după ce a avut o întrevedere cu preşedintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei vizite efectuate în martie în Siria.

Oponenţii săi l-au acuzat de asemenea că a amânat investigaţiile pe marginea acuzaţiilor conform cărora membri ai Adunării Parlamentare ar fi primit bani de la Azerbaidjan pentru a vota împotriva unor rapoarte critice.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

Consiliul Europei, care este o organizaţie mult mai mare şi separată de Uniunea Europeană (UE), reunind 47 de state membre, se ocupă în special de promovarea drepturilor omului şi statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.