Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie creştină din Indonezia, care a intrat într-o moschee însoţită de un câine, a fost pusă sub acuzare pentru blasfemie

Indonezia
Indonezia

O femeie creştină din Indonezia, care a intrat într-o moschee însoţită de un câine şi fără să îşi scoată pantofii, a fost pusă sub acuzare pentru blasfemie, în pofida dovezilor ce atestă că persoana suferea de o maladie mintală, a anunţat miercuri Poliţia indoneziană, citată de DPA potrivit Agerpres.

În vârstă de 52 de ani, femeia a fost arestată după ce a pătruns într-o moschee aflată în apropiere de Jakarta, duminică, încălţată şi purtând în braţe un câine, fapte percepute ca fiind ofensatoare de către musulmani, care consideră că saliva canină este o substanţă murdară.

O înregistrare video care o arată pe femeie în timp ce striga în direcţia paznicilor acelei moschei din oraşul Bogor a fost distribuită masiv pe reţelele de socializare, generând reacţii furioase din partea rezidenţilor musulmani. De asemenea, femeia a putut fi auzită în înregistrare în timp ce spunea că este de religie catolică.

Ea a fost declarată bolnavă mintal după o examinare psihiatrică la un spital al poliţiei din Jakarta, a anunţat Andy M Dicky, şeful Poliţiei din Bogor.

Poliţia afirmă că dosarul medical al femeii arată că aceasta a fost diagnosticată cu schizofrenie paranoidă în 2013.

"Încă procesăm cazul. Înregistrările psihiatrice vor fi analizate la tribunal şi vor fi considerate o circumstanţă atenuantă de către judecători", a adăugat şeful Poliţiei din Bogor.

Jusuf Kalla, vicepreşedintele Indoneziei, i-a îndemnat pe cetăţenii musulmani ai ţării să îşi păstreze calmul şi să nu reacţioneze în maniere exagerate.

"Nu ne vom răzbuna, deoarece fapta ei este dezaprobată şi de religia de care ea aparţine", a precizat Jusuf Kalla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.