Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Dolj a primit o nouă șansă la viață: Intervenția dificilă realizată de medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

SANADOR
sanador operatie inima sala spital medici

O femeie de 35 de ani, din județul Dolj, cu neoplasm mamar, a primit o nouă șansă la viață, după ce medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș i-au făcut masectomie și reconstrucție mamară bilaterală, în urma unei intervenții care a durat mai bine de 4 ore, potrivit Mediafax.

Echipa de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Dorin Dorobanțu, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva, au realizat o mastectomie şi reconstrucţie mamară bilaterală în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, unei paciente de 35 de ani, din judeţul Dolj, cu neoplasm mamar drept, aflată la limita fazei chirurgicale după chimioterapie.

„După efectuarea testului COVID-19, care a ieşit negativ, pacientei i s-a efectuat mastectomie dreaptă subcutanată cu evidare ganglionară şi mastectomie subcutanată stângă profilactică, urmată de reconstrucţie imediată cu proteze mamare anatomice implantate subpectoral, proteza de pe sânul cu neoplasm decontată în programul naţional, cealaltă, sursă proprie”, au transmis reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă, transmis vineri.

Citește și: Ion Cristoiu prezintă cele 'două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis': 'CCR și Avocatul Poporului'

Intervenţia a durat aproximativ 4 ore și nu au existat probleme post-operator.

Intervenţia a fost realizată miercuri și este a doua reconstrucţie mamară realizată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în cadrul programului naţional de endoprotezare.

Conform Ordinului nr. 555/03.04.2020 privind aprobarea Panului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.