Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie din Franţa a rămas fără 2.000 de euro prin metoda 'accidentul'

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

O femeie din Franţa, ale cărei mamă şi soră locuiesc în România, a rămas fără 2.000 de euro după ce a fost indusă în eroare prin metoda "accidentul", potrivit Agerpres.

Victima a fost sunată la telefon de persoane necunoscute care i-au spus că sora sa, din Cluj-Napoca, a suferit un accident de circulaţie şi că este nevoie de aceşti bani pentru îngrijiri medicale şi transportul rănitei cu un elicopter la un spital din Bucureşti, a informat marţi IPJ Hunedoara. 

Înşelăciunea a fost anunţată la Poliţia Haţeg de o femeie de 72 de ani, care a reclamat că în timp ce se afla la domiciliul mamei sale, din comuna Râu de Mori, a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a prezentat ca fiind "poliţist". Sub pretextul că realizează un sondaj cu privire la persoanele care locuiesc în străinătate, individul i-a cerut femeii să îi spună numele şi numărul de telefon al fiicei şi al fiului acesteia, care locuiesc în Franţa.

Citește și: Poliţia s-a autosesizat, după ce un băiat de 14 ani a fost agresat de un altul de 15 ani. Imaginile au fost publicate pe reţelele de socializare

După ce iniţial a ezitat, femeia a fost avertizată de falsul poliţist că va fi "chemată la sediu, la Deva", context în care aceasta i-a transmis bărbatului necunoscut datele solicitate. 

Înşelăciunea a fost descoperită după ce o altă fiică a femeii, care locuieşte în Cluj-Napoca, a primit un telefon de la sora sa din Franţa, alertată de faptul că persoane necunoscute au sunat-o şi i-au cerut 2.000 de euro sub pretextul că sora sa din România ar fi suferit un grav accident de circulaţie şi este nevoie de bani pentru îngrijiri medicale. 

Fără să verifice informaţia cu privire la aşa-zisul accident, femeia din Franţa a virat suma solicitată printr-un serviciu de transfer monetar. La scurt timp după depunere, banii au fost retraşi din contul respectiv. 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg, în vederea identificării prezumtivilor autori şi a recuperării prejudiciului, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.