Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie dintr-un centru de carantină din Focșani s-a automutilat după o ceartă conjugală

Europa FM
doctor medic spital

O femeie dintr-un centru de carantină din Focşani a ajuns, marţi seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani deoarece s-a automutilat după o ceartă conjugală, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

"Marţi, în jurul orei 18,00, într-o cameră de la un centru de carantină, a avut loc o ceartă conjugală, între doi soţi. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi un echipaj din cadrul Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Reprezentantul DSP Vrancea a încercat să poarte un dialog cu persoanele în cauză, moment în care a observat că femeia prezenta la nivelul antebraţului stâng o plagă tăiată cu urme de sânge, înfăşurată într-un prosop. La ora 18,10 a fost solicitat prin SNUAU 112 un echipaj de ambulanţă, iar până la sosirea lui, la solicitarea reprezentantului DSP Vrancea, un subofiţer aflat în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică la centrul de carantină s-a echipat corespunzător, a intrat în holul imobilului şi a purtat discuţii cu persoana. Femeia a fost preluată de echipajul de ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Vrancea pentru îngrijiri de specialitate", a precizat IJJ Vrancea, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 36: 'Să vină Sebi Ghiţă!'

La spital, femeia a fost diagnosticată cu "plagă tăiată prin automutilare cu un corp ascuţit" şi i s-a recomandat consult psihiatric. Ulterior, femeia a revenit în centrul de carantină, alături de soţ.

Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii Vrancea, persoanele aflate în carantină sunt evaluate şi monitorizate aproape zilnic de psihologi.

"Încercăm să facem evaluare, monitorizare şi intervenţie pentru fiecare caz în parte. Reuşim să acoperim aproape 90% dintre persoanele aflate în carantină. Luăm legătura, telefonic, cel puţin o dată pe zi cu persoanele aflate în carantină instituţionalizată. Ne-au sesizat şi noi în cazul acestei femei şi vom încerca să o sprijinim prin acordarea de servicii specializate", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.