Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă asociată MAFIEI ITALIENE a primit MILIOANE de euro de la statul român

mafia

Orion Europe SRL este numele firmei care a fost înfiinţată în 2005. Proprietarii acesteia sunt italianul Sergio Solmi şi românul Mihai Ştefan Angheliu, iar compania a primit de-a lungul timpului contracte de peste 23 de milioane de euro de la statul român, pentru servicii de măsurare a calităţii aerului.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină Geoecomar a atribuit pe 07.09.2016 un contract pentru întreţinerea Sistemului de Monitorizare şi Alertare la hazarde naturale din Marea Neagră. Potrivit institutului, „achiziţia urmăreşte menţinerea stării tehnice corespunzătoare a sistemelor de alertare timpurie în cazul unor evenimente excepţionale produse de hazarde natural la Marea Neagră şi echipamentelor pentru monitorizarea parametrilor ce caracterizează un eveniment natural excepţional, aflate în gestionarea beneficiarului. În urma efectuării acestor servicii beneficiarul îşi îndeplineşte obligaţiile asumate privind colectarea continuă şi transmiterea informaţiilor referitoare la parametrii monitorizaţi, realizând o utilizare eficientă a mijloacelor tehnice de care dispune şi totodată asigură prelungirea duratei de viaţă a echipamentelor”. Serviciile vor fi prestate în Constanţa, iar Orion Europe SRL va primi în schimbul acestora 4.772.803 de lei, fără TVA.

Citește și: SCANDAL Gigi Becali a refuzat să-i dea bani fostului ginere al lui BĂSESCU: Poate voia FĂINĂ

Orion Europe SRL a primit în ultimii ani 13 contracte publice în valoare totală de 21.426.097,57 euro, în urma unor licitaţii la care era, de regulă, singura participantă, la care se adaugă nu mai puţin de alte 2.166 de contracte de cumpărări directe, în valoare de 1.565.053,92 euro. Cel mai important client al firmei este Ministerul Mediului, dar printre beneficiarii serviciilor se mai află Garda Naţională de Mediu, Ministerul Finanţelor, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică - ICMET Craiova, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi agenţii judeţene de mediu din toată ţara, potrivit jurnalul.ro.

Ironia sorţii face ca italienii de la Orion Europe SRL să fi primit zeci de milioane de euro de la statul român pentru servicii de analiză a calităţii aerului, în condiţiile în care mafia peninsulară a cărat în România milioane de tone de deşeuri. Gunoaiele sunt aduse cu vapoarele, în Portul Constanţa, sau cu tirurile şi depozitate la gropi precum cele de la Glina, Mavrodin, Craiova sau Giurgiu. Procurorii antimafia au făcut şi arestări în România, o ţară care importă, la propriu, deşeuri. Anchetatorii italieni au arătat, în mai multe rânduri, că mafia a spălat sute de milioane de euro prin deşeurile aduse în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.