Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă ambasadoare britanică şi soţul său, arestaţi în Myanmar

Pinterest
Myanmar steag flag

O fostă ambasadoare a Marii Britanii în Myanmar şi soţul său, artist şi fost deţinut politic birman, au fost arestaţi de autorităţile din această ţară, aflată într-un violent conflict după puciul din februarie 2021, transmite AFP, citând o sursă diplomatică.

Vicky Bowman, aflată la post între 2002 şi 2006, a fost arestată miercuri la Rangoon, capitala economică a ţării, potrivit Agerpres.

Soţul lui Vicky Bowman, artistul birman Htein Lin, fost deţinut politic între 1998 şi 2004, a fost şi el reţinut, a indicat sursa, sub protecţia anonimatului.

'Suntem îngrijoraţi de arestarea unei britanice în Myanmar. Ne aflăm în contact cu autorităţile locale şi oferim asistenţa consulară' necesară, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt a ambasadei britanice.

Potrivit unor media locale, cei doi au fost transferaţi la închisoarea Insein din Rangun şi sunt acuzaţi de încălcarea legii imigraţiei.

Vicky Bowman conduce din iulie 2013 Centrul pentru economie responsabilă în Myanmar (MCRB).

După lovitura de stat care a înlăturat-o pe lidera civilă Aung San Suu Kyi, armata aflată la putere desfăşoară o reprimare sângeroasă împotriva opozanţilor. Potrivit unei organizaţii neguvernamentale locale, mai mult de 2.100 de civili au fost ucişi şi aproape 15.000 arestaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.