Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă regină a frumuseții a fost arestată în Mexic - Supranumită 'Miss Tortură', ea e acuzată că forța femei să ducă viață de sclav

Foto vanguardia.com
Maria Hilda Bustillos Lucas

O fostă regină a frumuseții a fost arestată pentru sclavie modernă și trafic de persoane. Supranumită "Miss Tortură", Maria Hilda Bustillos Lucas a fost capturată de poliția din Mexic, în capitala statului Puebla, anunță Mediafax.

Fosta Miss Puebla a fost arestată în urma mai multor acuzații potrivit cărora ar fi ademenit femei indigene care trăiesc în zone îndepărtate cu promisiuni de muncă cinstită și salarii decente. Odată ce capta interesul victimelor, ea le-ar fi obligat apoi să le pună în servitute domestică, relatează Daily Star.

Bustillos își căuta victimele pe rețelele de socializare și posta anunțuri de angajare online, promițând un salariu săptămânal de aproximativ 79 de lire sterline. Apoi, victimele erau închise și forțate, sub amenințare, să muncească în casa fostei câștigătoare a concursului de frumusețe sau în casele prietenilor ei.

Detectivii au început să investigheze cazul anul trecut, după ce o victimă ar fi reușit să scape. Victima le-ar fi spus anchetatorilor că a fost izolată, lăsată fără mâncare și chiar bătută cu un ciocan.

Se crede că Bustillos a traficat cel puțin 15 femei în ultimii 30 de ani.

O persoană anonimă care ar fi salvat o presupusă victimă, pe nume Teresa, a declarat că cel puțin 15 femei au fost închise și au suferit abuzuri înainte de a fi eliberate de localnici. Aceeași sursă a afirmat că alte victime au fost văzute fugind de pe proprietatea unde erau ținute.

Localnicii au acuzat-o, de asemenea, pe Miss Puebla 1991 de abuz domestic.

O persoană, care a preferat, de asemenea, să rămână anonimă, a declarat presei locale: "Auzeam țipete. Nu intenționa să le lovească în fața tuturor sau pe stradă, dar țipetele se auzeau. Chiar și instalatorii și muncitorii de la companiile de gaz erau martori ai abuzurilor pe care ea nu numai că le făcea asupra personalului casnic, ci și asupra fiului, fiicei și chiar soțului ei."

Aceasta este a doua oară când Bustillos este arestată pentru acuzații similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.