Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fostă secţie de poliţie din Londra a fost transformată în muzeu

Facebook
Bow Street Police Museum

O secţie de poliţie din Londra, scoasă din uz, a fost transformată în muzeu, cea mai recentă adăugire la oferta culturală variată a capitalei britanice, informează Reuters.

Bow Street Police Museum este situat în cartierul Covent Garden, într-un spaţiu care adăpostea o secţie de poliţie şi un tribunal unde au compărut, printre alţii, scriitorul Oscar Wilde şi sufragetele Emmeline şi Christabel Pankhurst, potrivit agerpres.ro.

Muzeul este dedicat Bow Street Runners, considerată prima forţă de poliţie profesionistă din Londra, creată în 1749 şi ulterior unită cu Metropolitan Police. Exponatele spun povestea unei lungi istorii de crime şi de anchete.

''Clădirea acesta a fost inaugurată în 1881 ca secţie de poliţie, dar şi ca tribunal'', a declarat pentru Reuters curatoarea muzeului, Jen Kavanagh, adăugând că pe stradă a existat un tribunal de la 1740.

''Am vrut cu adevărat să ne asigurăm că o importantă pagină din istoria Londrei precum şi o astfel de clădire simbolică au fost readuse la viaţă oferindu-ne oportunitatea de a scoate în evidenţă ceea ce se petrecea între aceşti patru pereţi'', a mai spus ea.

Secţia de poliţie Bow Street a fost închisă în 1992. Tribunalul, unde au fost audiaţi infractori celebri precum gemenii Kray şi dictatorul chilian Augusto Pinochet, s-a închis în 2006.

Vizitatorii au acces la celulele şi birourile de la parterul secţiei de poliţie. Printre obiectele expuse se află uniforme, cătuşe şi boxa instanţei cu numărul doi.

Clădirea a fost restaurată, iar deasupra fostei secţii de poliţie se află acum un hotel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.