Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grădiniţă şi o şcoală din judeţul Brașov, închise după apariţia unor cazuri de COVID-19

SANADOR
testare covid

Alte două unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Braşov, o grădiniţă - din comuna Prejmer - şi o şcoală - cea din comuna Tărlungeni vor trece la "scenariul roşu", care presupune închiderea temporară şi organizarea de activităţi exclusiv online, după ce în aceste localităţi s-au înregistrat mai multe cazuri de COVID-19 în rândul personalului, respectiv al elevilor.

"Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi (luni-n.r.) o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea dezbaterii şi votării propunerilor - avizate de Direcţia de Sănătate Publică şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov - de trecere în scenariul roşu de funcţionare a Grădiniţei cu program normal din localitatea Lunca Câlnicului şi a Şcolii gimnaziale din localitatea Tărlungeni", se arată într-o informare transmisă, luni, de Prefectură, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO - Donald Trump a ieșit din spital și face primele declarații: Asta este școala vieții

Conform sursei citate, la Grădiniţa cu program normal din Lunca Câlnicului, există 3 cazuri confirmate de COVID-19 la îngrijitoare şi educatoare, iar la Şcoala gimnazială Tărlungeni - 7 cazuri la elevi care provin din două case de copii de pe raza localităţii.

Potrivit Hotărârii CJSU, grădiniţa din Lunca Câlnicului va fi închisă până în data de 11 octombrie, iar Şcoala gimnazială din Tărlungeni până în data de 18 octombrie.

Citește și: Semnal în Europa: Cehia impune din nou starea de urgență la nivel național

În luna septembrie, în două grădiniţe din municipiul Braşov s-a luat o astfel de măsură, din cauza apariţiei unor cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul personalului.

Tot în municipiul Braşov, în ultimele două săptămâni, au fost confirmate, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, cazuri de COVID-19 în rândul elevilor în alte trei unităţi de învăţământ, două licee şi o şcoală gimnazială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.