Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O grupare jihadistă din Indonezia plănuia atacuri cu arme albe de Anul Nou

isis oil petrol

Militanţi indonezieni, suporteri ai grupării jihadiste Statul Islamic, plănuiau atacuri cu macete şi cuţite asupra poliţiştilor în noaptea de Anul Nou, a anunţat luni un purtător de cuvânt al poliţiei. Complotul a fost descoperit după ce poliţiştii au arestat doi dintre membrii celulei care i-au condus pe oamenii legii la ascunzătoarea grupării. Alţi doi membri ai fost împuşcaţi de poliţişti după ce au încercat să-i atace cu macete.

Cei patru suspecţi erau membri ai Jamaah Ansharut Daulah (JAD), o grupare militantă care a aderat la ideologia organizaţiei Statul Islamic. Poliţiştii investighează şi legăturile lor cu Bahrun Naim, un militant indonezian care a fugit în Siria acum doi ani, a mai spus purtătorul de cuvânt. Raidul care a avut loc duminică este ultimul dintr-o serie de acţiuni ale poliţiei în ultimele săptămâni menite să dezarticuleze grupări militante care plănuiesc atacuri, în condiţiile în care autorităţile de la Jakarta sunt îngrijorate cu privire la creşterea în intensitate a activităţilor grupărilor extremiste.

Poliţia a anunţat săptămâna trecută că 14 persoane au fost arestate şi erau interogate în legătură cu un atentat dejucat care viza palatul prezidenţial de la Jakarta şi o altă locaţie care nu a fost făcută publică. Ambele atacuri dejucate implicau femei cu centuri explozive care ar fi trebuit să se arunce în aer în cele două locaţii. Poliţiştii au arestat zeci de persoane în ultimele luni, inclusiv o grupare dintr-o insulă din apropierea Singapore are plănuia să atace oraşul cu rachete. Unitatea de elită a poliţiei indoneziene, Detaşamentul 88, a evitat 15 atacuri în ultimul an şi a aresta 150 de presupuşi islamişti, conform Agerpres.

În ianuarie 2016, un atentat combinat cu un atac armat a ucis 4 oameni la Jakarta. A fost primul atacat din Asia de sud-est revendicat de gruparea Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.