Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O înregistrare inedită cu John Lennon este scoasă la licitaţie în Danemarca

johnlennon.com
john lennon

O înregistrare inedită cu fostul membru al trupei Beatles, John Lennon, este scoasă marţi la licitaţie în capitala Danemarcei, Copenhaga, informează AFP, arată Agerpres.

Estimată să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 27.000 şi 40.000 de euro, înregistrarea cu o durată de 33 de minute este pusă în vânzare de nişte sexagenari danezi care, în urmă cu mai bine de 50 de ani, l-au întâlnit pe muzician, care a cântat chiar pentru ei.

Suntem la începutul anilor 1970 şi patru băieţi la modă, care scriu pentru ziarul lor de liceu, înfruntă o furtună de zăpadă în speranţa de a-l intervieva pe idolul lor, John Lennon, şi pe soţia sa, Yoko Ono, care au venit să-şi petreacă o parte a iernii într-o zonă izolată a Iutlandei, partea continentală a Danemarcei (vest).

"Am intrat în sufragerie şi i-am văzut pe John şi Yoko (...) stând pe canapea, a fost fantastic", îşi aminteşte Karsten Hojen, unul dintre proprietarii preţiosului suvenir, vândut alături de fotografii din celebra zi şi de un exemplar din ziar.

"Eram aşezat lângă Yoko Ono, iar John Lennon stătea lângă Yoko şi am stat de vorbă, ne-am distrat bine. Şi-a întins picioarele pe masă şi purta şosete de lână. A fost pur şi simplu cosy", mărturiseşte acesta, azi în vârstă de 68 de ani.

La sfârşitul lui decembrie 1969, într-un episod uitat de atunci, John Lennon ajunge în regatul scandinav alături de Yoko Ono pentru a se apropia de Kyoko, fiica acesteia, care la acel moment locuia alături de tatăl ei în nordul Iutlandei.

La început neobservată, vizita lor, care va dura doar câteva săptămâni, stârneşte curiozitatea localnicilor, iar vedeta organizează o conferinţă de presă care pică ... chiar în ziua reînceperii şcolilor, povesteşte Hojen.

Nu contează însă, pentru că el şi prietenii săi îl conving pe director să piardă o zi de şcoală pentru a merge să vorbească despre pace şi muzică cu cântăreţul, cu câteva luni înainte de dizolvarea formaţiei Beatles.

În urma unui concurs de împrejurări incredibile, din cauza vremii extrem de proaste, cei patru liceeni ajung să-l intervieveze pe Lennon într-o atmosferă relaxată.

Dacă Hojen şi prietenii săi au decis să se despartă de comoara lor, pe care nu au digitalizat-o, este mai ales pentru că nu au beneficiat cu adevărat de ea şi nu şi-au imaginat cum o pot împărţi între numeroşii lor descendenţi.

"Am fi fericiţi dacă un muzeu ar fi interesat sau, de ce nu, Yoko Ono însăşi", mărturiseşte Hojen.

Pentru a asculta înregistrarea, care nu este disponibilă nicăieri altundeva, este necesar un casetofon bun.

"Cântă 'Give peace a chance', dar cu cuvinte diferite, iar (Lennon) încorporează aspecte locale daneze, ceea ce, evident, este foarte amuzant pentru noi, dar şi 'Radio Peace' care nu a fost lansat niciodată", a explicat Alexa Bruun Rasmussen, de la casa de licitaţii Bruun Rasmussen, care organizează vânzarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.