Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O inspectoare de la IJ, replică DURĂ pentru Kovesi: 'Am fost stupefiată vineri să aflu că există astfel de suspiciuni'

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Şefa Direcţiei de inspecţie pentru procurori din cadrul Inspecţiei Judiciare, Adriana Pampu Romanescu, a respins, luni, orice suspiciune privind riscul unor scurgeri de informaţii ca urmare a verificărilor efectuate la DNA. 

"Despre scurgerile de informaţii nu putem discuta la modul teoretic, că se creează condiţiile scurgerilor de informaţii. (...) Nici nu mi-am pus problema că o verificare directă, efectuată de inspectorii judiciari, ar însemna o posibilitate de a scurge informaţii. Resping în totalitate această chestiune, nu a existat aşa ceva şi nu cred că poate fi o susţinere reală", a declarat Adriana Pampu Romanescu în cadrul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit agerpres.ro

Ea a precizat că nu a întâlnit până în prezent niciun caz în care să existe scurgeri de informaţii ca urmare a verificărilor efectuate de inspectorii judiciari asupra unor dosare.

Tudorel Toader, intervenție în forță în ședința CSM. Ce nedumeriri are ministrul Justiției


"Aceste verificări (...), toate s-au făcut întotdeauna exclusiv cu verificări directe. Nu s-au făcut niciodată pe bază de fişe. (...) În condiţiile în care exista cea mai mică informaţie că ar putea să existe scurgeri de informaţii, consider că în calitate de director de direcţie ar fi trebuit să ştiu lucrurile acestea. (...) Am considerat că nu poate exista o astfel de suspiciune. Am fost stupefiată vineri să aflu că există astfel de suspiciuni", a precizat şefa Direcţiei pentru procurori din cadrul Inspecţiei Judiciare. 

Adriana Pampu Romanescu a prezentat luni, alături de inspectorul şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.