Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instalaţie artistică inspirată dintr-o controversată tehnică economică, vernisată la Tate Britain

Prestigiosul muzeu Tate Britain din Londra găzduieşte începând de miercuri o nouă instalaţie artistică originală, inspirată din controversata tehnică economică "Asset Stripping", ce constă în vinderea pe bucăţi şi dezmembrarea activelor unei companii, informează PA, potrivit agerpres.ro.

Strunguri, maşini de tricotat, autovehicule cu şenile şi stâlpi de telegraf sunt vedetele acestei instalaţii artistice, amenajată în galeriile neo-clasice de la Tate Modern.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare .

Artistul Mike Nelson a inclus în această expoziţie, denumită "The Asset Strippers", aproximativ 100 de obiecte şi monumente ce provin dintr-o "eră de mult timp apusă", potrivit spuselor sale.

El a colectat aceste obiecte, printre care se află şi o bârnă din lemn recuperată dintr-o baracă a armatei britanice şi uşi ce provin dintr-un spital englez, din târguri de vechituri, cimitire de maşini şi la firme online specializate în dezmembrarea activelor unor companii.

Obiectele sunt expuse în Galeriile Duveen din Tate Britain.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

Mike Nelson, fost nominalizate la prestigiosul Turner Prize, spune că expoziţia lui "prezintă o viziune asupra artefactelor canibalizate în ultimele zile ale erei industriale într-un loc în care, în mod normal, astfel de holuri ar fi trebuit să fie decorate de comorile fostului imperiu britanic".

Curatorii expoziţiei au declarat că obiectele prezentate în expoziţie reprezintă "opere de artă în sine" şi că acestea evidenţiază "declinul industriei, infrastructurii şi bunăstării din Marea Britanie".

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

Expoziţia "Mike Nelson: The Asset Strippers", realizată cu sprijinul casei de licitaţii Sotheby's, va rămâne deschisă la Galeriile Duveen de la Tate Modern între 18 martie şi 6 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.