Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instanță din Belgia a decis amânarea deciziei privind extrădarea în Spania a fostului lider catalan Carles Puigdemont și a altor doi lideri separatiști

equinoxmagazine.fr
Carles Puigdemont gratii

O instanță de la Bruxelles a decis amânarea, până în februarie 2020, a deciziei privind extrădarea în Spania a fostului lider catalan Carles Puigdemont și a altor doi lideri separatiști, acuzați de rebeliune și revoltă, informează agenția Belga, citată de DPA, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Carles Puigdemont a părăsit Spania după referendumul din octombrie 2017 privind independența Cataloniei, referendum declarat ilegal de către instanță. El a fost reținut pentru scurt timp în Germania în 2018, după care s-a stabilit în Belgia.

Autoritățile de la Madrid au emis mandate europene de arestare, atât pentru Puigdemont, cât și pentru Antoni Comin și Luis Puig, ambii politicieni separatiști catalani. Instanța belgiană va trebui să decidă dacă cei trei vor fi sau nu extrădați în Spania.

Astfel, instanța a decis luni să aștepte decizia de joi a Curții Europene de Justiție în ceea ce privește cazul unui alt lider separatist catalan, Oriol Junqueras.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Junqueras a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru rolul său din organizarea referendumului din 2017, dar acesta a contestat decizia la Curtea Europeană, susținând că ar trebui să beneficieze de imunitate după ce a fost ales în Parlamentul European în cadrul alegerilor din luna mai.

Astfel, instanța de la Bruxelles ar urma să ia o decizie în privința lui Puigdemont, Puig și Comin pe 3 februarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.