Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instanţă din Franţa suspendă interdicţia demonstraţiilor pe motiv de epidemie

Facebook
Franta justitie

Un judecător pentru cazuri urgente din Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat sâmbătă interdicţia demonstraţiilor, instituită de autorităţi în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus, informează dpa preluat de agerpres.

Magistratul a dat câştig de cauză reclamanţilor - o persoană fizică şi mai multe sindicate - care au susţinut că interdicţia generală constituie un amestec disproporţionat într-un drept fundamental.

În ciuda interdicţiei, în Franţa au avut loc recent mai multe demonstraţii, inclusiv două proteste de amploare mai mare împotriva violenţei poliţiei, precum şi o contramanifestaţie a agenţilor de poliţie. Chiar sâmbătă, în centrul Parisului au avut loc ciocniri între protestatarii antirasişti şi forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene; grupuri violente de manifestanţi au aruncat pietre de pavaj şi sticle spre poliţişti, relatează Reuters.

Judecătorul a decis că nu s-a dovedit imposibilitatea de a organiza proteste fără a încălca regulile sanitare preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.