Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instanţă STABILEŞTE, în Bosnia, relaxarea măsurilor restrictive faţă de bătrâni şi copii

decizie instanta

Federaţia croato-bosniacă autonomă din Bosnia a relaxat vineri restricţiile care le interziceau bătrânilor şi copiilor să iasă din casă pentru a stopa răspândirea coronavirusului, după ce principală instanţă a ţării a decis că respectivele măsuri încălcau constituţia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

De vineri, persoanele de peste 65 de ani vor putea să-şi părăsească locuinţele între orele 09.00 şi 13.00 luni, miercuri şi vineri. Tinerii şi copiii de sub 18 ani vor putea să iasă din case între orele 14.00 şi 20.00 marţi, joi şi sâmbătă, a decis comitetul de criză din regiune.

Distanţarea socială şi alte măsuri de protecţie vor trebui să continue să fie respectate, a adăugat sursa citată.

Bosnia a înregistrat oficial 1.421 de cazuri şi 55 de decese de COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

În urma unui apel depus de un grup de cetăţeni, Curtea constituţională din Bosnia a decis în această săptămână că drepturile acestor categorii de persoane au fost încălcate în conformitate cu legea fundamentală şi Convenţia europeană pentru drepturile omului.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Comitetul de criză a anunţat că ar putea adopta în curând noi decizii pentru a redeschide parţial economia, cu condiţia să nu crească abrupt numărul de cazuri, cel al spitalizărilor sau al pacienţilor internaţi la terapie intensivă. Pe de altă parte, măsurile de izolare ar putea fi reintroduse dacă va fi necesar.

Chiar şi înainte de pandemia de COVID-19, sistemul sanitar din Bosnia era într-o stare foarte proastă, notează Reuters. Un mare număr de medici şi asistente au căutat de lucru în vestul Europei, provocând temeri că ţara va avea în curând un număr prea mic de profesionişti în domeniu.

Ambele regiuni autonome din Bosnia, Republika Srpska şi Federaţia croato-bosniacă, au introdus interdicţie de circulaţie pe timp de noapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.