Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O instituție implicată într-un scandal uriaș primește bani în plus, înaintea anului electoral

Guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi seară, o hotărâre prin care suplimentează bugetul pentru Secretariatul General cu 30 de milioane de lei pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire şi reparare a lăcaşurilor de cult. Secretariatul de Stat pentru Culte este în miezul unui scandal uriaș, în ancheta deschisă de DNA împotriva lui IPS Teodosie, informează Agerpres.

Totul pornește de la un reportaj al jurnaliștilor de la Recorder, realizat împreună cu preotul Petrică Leașcu. Preotul, care are și o firmă de construcții care lucra în special în domeniul construcției sau refacerii de biserici, a încercat să demonstreze cum preoții din cadrul Bisericii Ortodoxe nu au nicio problemă să ofere mită pentru finanțările obținute.

Concret, preotul Petrică Leașcu a mers la mai mulți oficiali și pretindea că are posibilitatea să acceseze suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru a finanța reparații la bisericile din județ. Singura condiție impusă era ca din cei 800.000 de lei, prin diverse manervre, firmei lui Petrică Leașcu să îi revină un comision de 20%, adică 160.000 de lei.

Petrică Leacșu a obținut o audiență și la ÎPS Teodosie, iar în momentul în care i-a expus schema de finanțare, arhiepiscopul Tomisului a fost mai mult decât încântat. Preotul i-a explicat lui Teodosie și faptul că din suma de 800.000 de lei, un procent de 20% nu vor fi utilizați pentru lucrări ci vor constitui șpaga pentru el.

Bugetul pentru biserici crește, înaintea anului electoral

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, a fost adoptată hotărârea privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2023, din Fondul de rezervă bugetară, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii activităţilor cultelor.

"Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Secretariatul General pentru Culte cu suma de 30 milioane lei. Fondurile alocate sunt pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire şi reparare a lăcaşurilor de cult, precum şi pentru alte activităţi desfăşurate de către unităţile de cult aparţinând cultelor religioase din România. Suma se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.