Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O intervenție de transplant tisular a avut loc la Spitalul Militar Timișoara

Freepik.com
operație, chirurgi

O intervenție de transplant tisular a avut loc la Spitalul Militar „Dr. Victor Popescu” Timișoara, anunță, vineri, Agenția Națională de Transplant (ANT). În cazul transplantului musculoscheletal se oferă pacientului șansa unei mai bune calități a vieții prin refacerea funcțiilor locomotorii, conform Mediafax.

Prin transplant se oferă șansa la viață unor pacienți aflați în situații medicale complexe sau critice, spun reprezentanții ANT.

În cazul transplantului musculoscheletal, se oferă pacienților șansa unei calități a vieții prin refacerea funcțiilor locomotorii.

Intervenția de transplant tisular de la Spitalul Militar Timișoara a fost realizată săptămână aceasta de asist. univ. dr. Mihai Hurmuz și echipa chirurgicală a Secției Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Militar Timișoara, coordonată de prof. univ. dr. Fabian Tatu.

„Intervenția a fost efectuată unui pacient care, în urma unui traumatism prin cădere de la înălțime, a suferit o entorsa de genunchi ce a dus la ruperea ligamentului încrucișat anterior (LIA) a ligamentului încrucișat posterior (LIP), a ligamentului colateral medial (LCM) și a ambelor meniscuri. Cu ajutorul unei alogrefe tendinoase achiliene recepționate de la Banca de Țesuturi Colentina, cu sprijinul d-lui dr. Andrei Nica, s-a realizat într-un singur timp operator reconstrucția LIA și LIP cu alogrefa și a LCM cu autografe, precum și cura chirurgicală a meniscurilor”, spun reprezentanții ANT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.