Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare respinge încercarea lui Trump de a permite încarcerarea pe termen lung a copiilor imigranţi ilegal

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

O judecătoare federală a respins luni cererea administraţiei conduse de preşedintele american Donald Trump de a permite încarcerarea pe termen lung a copiilor imigranţi ilegal, informează Reuters, conform agerpres.ro

Judecătoarea Dolly Gee de la Curtea Districtuală a SUA din Los Angeles a respins argumentele Departamentului Justiţiei de la Washington, pe care le-a apreciat ca "dubioase" şi "neconvingătoare". Ca urmare a deciziei sale, rămâne în vigoare, nemodificată, o înţelegere din 1997 potrivit căreia copiii pot fi reţinuţi în centre de detenţie ale autorităţilor pentru imigraţie timp de maximum 20 de zile. 

În sentinţa pronunţată, ea a spus că este vorba de "o încercare cinică de a transfera justiţiei responsabilitatea pentru 20 de ani de lipsă a unei acţiuni din partea Congresului" şi a arătat că guvernul federal cunoştea de ani de zile că nu există centre de detenţie adecvate unde adulţii şi copiii să poată fi închişi împreună. 

Dolly Gee, ai cărei părinţi au imigrat din China, a fost numită în funcţie de fostul preşedinte Barack Obama, menţionează Reuters. Decizia ei afectează ordinul executiv semnat de preşedintele Trump care permitea încarcerarea pe durată nedeterminată a imigranţilor minori alături de părinţii lor intraţi ilegal în SUA. 

În multe cazuri, precedentele administraţii de la Washington au dispus eliberarea familiilor reţinute la frontieră, care au putut trăi nestingherit în SUA în timpul clarificării situaţiei lor. Totuşi, preşedintele Donald Trump s-a pronunţat clar, în mai multe rânduri, pentru renunţarea la această practică. 

Săptămâna trecută, John Mendez, un judecător districtual din Sacramento (statul California), a declarat că împărtăşeşte opinia judecătorilor care le cer ''oficialilor aleşi să lase deoparte politicile partizane ce domină actuala dezbatere privind imigraţia şi să coopereze în ceea ce priveşte elaborarea şi adoptarea legislaţiei menite să soluţioneze această chestiune politică esenţială''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.