Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O judecătoare slovacă a demisionat după ce au ieșit la iveală legăturile ei cu un afacerist acuzat de uciderea unui jurnalist

justitie

O judecătoare slovacă având legătură cu omul de afaceri acuzat că a comandat uciderea unui jurnalist de investigaţie a demisionat din funcţie, a anunţat joi un purtător de cuvânt al şefului statului, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Miriam Repakova, judecătoare în capitala Bratislava, face parte dintre magistraţii care au comunicat prin SMS-uri cu dezvoltatorul imobiliar Marian Kocner, principalul suspect în uciderea lui Jan Kuciak în februarie 2018.

Acesta din urmă, jurnalist, investiga activităţile lui Kocner.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțurile lui Cîțu: Asta este o prostie. Domnul Cîțu nu știe ce atribuții are ca ministru

"Miriam Repakova şi-a dat demisia ieri, miercuri, şi funcţia sa va expira la sfârşitul lunii noiembrie", a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Martin Strizenec.

Poliţia a confiscat telefonul mobil al judecătoarei Repakova, precum şi cele ale altor judecători în august, după ce a devenit evident că ei au comunicat de mai multe ori cu Kocner în ultimii ani.

Demisia ei este prima a unui magistrat în acest caz ce a zguduit Slovacia şi a provocat demisia prim-ministrului Robert Fico în martie 2018.

În septembrie, secretarul de stat pentru justiţie, Monika Jankovska, şi-a dat demisia şi este în prezent supusă unei proceduri disciplinare după ce s-a descoperit că a comunicat de mai multe ori cu Kocner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.