Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jumătate de tonă de calcan a fost descoperită de polițiștii de frontieră, într-un autocar la graniță, la Vama Veche

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Aproape o jumătate de tonă de calcan a fost descoperită de polițiștii de frontieră din Vama Veche. Peștele se afla în 12 saci de rafie într-un autocar care ieșea din România, iar proprietarul, de naționalitate turcă, nu avea documente legale pentru marfa transportată, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Gărzii de Coastă, sacii cu pește au fost descoperiți miercuri seara într-un autocar care mergea spre Turcia.

Vezi şi: JENANT. Judecătoarea CSM Andrea Chiş citează un site de FAKE NEWS şi cere abuziv cercetarea disciplinară a judecătoarei Dana Gîrbovan

„Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de ieșire din ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta România – Turcia. Totodată, au efectuat controlul amănunțit asupra autocarului, descoperind într-un compartiment separat de cel al bagajelor, 12 saci din rafie ce conțineau cantitatea totală de 468 kg de pește din specia calcan, în stare proaspătă, ce aparținea unui cetățean turc, în vârstă de 51 de ani”, a anunțat Garda de Coastă.

Bărbatul turc a declarat că a pescuit legal peștele în Marea Neagră și urma să-l vândă unei societatăţi comerciale din Bulgaria, fără a deține toate documentele necesare de transport.

Citește și: SHOW la ÎCCJ! Gigi Becali a venit să își ceară reabilitarea: 'Dacă desființează SIIJ, nu mai e de stat în țara asta'

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți comerciale de profil, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”.

Societatea care deține autocarul în care a fost găsit peștele a fost amendată cu 6.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.