Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O jurnalistă rusă a declarat că vrea să candideze împotriva lui Putin - La scurt timp a avut o surpriză neplăcută

alegeri rusia

O jurnalistă din orașul Rjev, Regiunea Tver, Ekaterina Duntsova a fost chemată la parchet după ce și-a anunțat intenția de a-și desemna candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2024. Ea însăși a spus agenției despre asta, potrivit Meduza.

La 16 noiembrie, Duntsova a publicat o postare pe VKontakte că va participa la alegerile prezidențiale și și-a prezentat site-ul electoral duntsova2024.ru .

Site-ul web relatează că Duntsova are 40 de ani, ea crește trei copii, lucrează ca jurnalist și coordonează munca unei echipe de căutare și salvare de voluntari în Rzhev. În 2019-2022, Duntsova a fost deputat al Dumei orașului Rzhev. Duntsova își explică intenția de a candida la președinție spunând că „în ultimii zece ani țara s-a îndreptat într-o direcție greșită: calea a fost luată nu pentru dezvoltare, ci pentru autodistrugere”. Jurnalistul pledează pentru încetarea ostilităților, reforme democratice și eliberarea prizonierilor politici. „Trebuie să abolim toate legile inumane și să restabilim relațiile cu lumea exterioară. Schimbați prioritățile bugetare: cheltuiți bani pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și nu pentru tancuri noi”, scrie ea.

Numirea lui Duntsova pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă a fost susținută de proiectul Sediul nostru. A fost creat de angajații „Ark” - acesta este un grup de sprijin pentru rușii care au părăsit țara din cauza războiului cu Ucraina (inițiat de Comitetul Anti-Război al Rusiei). Postări despre nominalizarea lui Duntsova au fost deja publicate pe multe canale telegrame, de exemplu, Ateo Breaking și „We Can Explain . ” Jurnalistul a devenit și un invitat al canalului de YouTube „Living Nail”.

Pe 20 noiembrie, Duntsova a fost invitată la parchet pentru a discuta despre publicația despre nominalizarea ei la președinție. În propriile cuvinte, departamentul a întrebat despre atitudinea ei față de luptele din Ucraina. Jurnalista „a dat explicații generale”, scrie Agenția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.