Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lecție pentru întreaga Europă. Pentru fiecare Viktor Orban avem nevoie de o Maia Sandu (analiză)

Consiliul Europei
Maia Sandu

După rezultatele din Republica Moldova, un articol de opinie publicat pe site-ul euronews.com menționează că Europa are nevoie de câte o Maia Sandu pentru fiecare lider de tipul lui Viktor Orban, notează realitatea.md

„Puterea lecției pe care a oferit-o Maia Sandu constă în simplitatea ei. Am fost martori la faptul că binele poate învinge, de două ori în mai puțin de un an.

Acest lucru depășește optimismul politic. Avem nevoie de această dovadă nu doar pentru România, dar pentru întreaga Europă.

Suntem conștienți câte provocări sunt pe întregul continent, cât de multe întrebări apar cauzate de îngrijorările sistemului fragil în care trăim.

Suntem într-o luptă hibridă, pentru că nu știm ce mai poate interveni din cauza agresiunii forțelor non-democratice. Cu toate astea, nefiind membră a UE, Republica Moldova e ieșit pe primile linii”, menționează articolul.

În context, se face o comparație cu situația din Ungaria, unde Victor Orban este prezentat drept un lider anti-democratic. „Uniunea Europeană a oferit suport Ungariei prin mai multe oportunități, care au fost irosite de un politician cu interese personale mai presus decât interesele cetățenilor.

Republica Moldova, fostă republică Sovietică, a obținut mai puține oportunități și mai puțin ajutor…

Aceasta ar trebui să fie o lecție de valoare pentru întreaga Europă, ca să-și aleagă viitorul cu o încredere asemănătoare precum a cetățenilor din Republica Moldova”, se mai menționează în materialul jurnalistic.

Articolul a fost semnat de către Dragoș Tudorache, care e membru român în Parlamentul European. El este și raportor al implementării Acordului de Asociere UE-R Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.