Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O licitație dedicată lui Marilyn Monroe a generat încasări de 1,6 milioane de dolari

marilyn monroe

O licitație dedicată lui Marilyn Monroe a generat încasări de 1,6 milioane de dolari, iar printre obiectele vândute s-a numărat și o versiune pentru turneu a rochiei albe purtate de legendara actriță americană în filmul "Șapte ani de căsnicie/ Seven Year Itch" (1955), de Billy Wilder, scrie Mediafax.

Versiunea pentru turneu și expoziții a rochiei albe din filmul pentru care actrița a fost nominalizată la un premiu BAFTA a fost vândută pentru suma de 120.000 de dolari la licitația "Essentially Marilyn", organizată marți, la Los Angeles, de casa Profiles in History, potrivit Associated Press.

Rochia albă purtată de Marilyn Monroe în celebra scenă cu gura de metrou din filmul "Şapte ani de căsnicie" a fost vândută pentru 4,6 milioane de dolari la o licitație care a avut loc în 2011.

Citește și: Bill Gates a dezvăluit o listă cu titlurile cărţilor sale preferate din 2018

La licitația de marți, o fotografie cu autograful lui Monroe, însoțită de textul "M-ai descoperit, mi-ai dat un nume și ai crezut în mine", care i-a aparținut fostului șef al companiei 20th Century Fox Ben Lyon a fost vândută pentru 45.000 de dolari.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană a primit un Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi o nominalizare la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop". A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.