Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O licitaţie excepţională consacrată lui Pablo Picasso, prima organizată de casa Sotheby's la Londra

tablou picasso tulcea

O licitaţie excepţională consacrată lui Pablo Picasso, prima organizată de casa Sotheby's la Londra după ridicarea progresivă a restricţiilor şi a măsurilor de izolare în Marea Britanie, a generat încasări de peste 6 milioane de euro, au anunţat joi pentru AFP reprezentanţii acestei companii, potrivit Agerpres.

Licitaţia, care s-a desfăşurat online, un format pe care casa Sotheby's doreşte să îl dezvolte şi după pandemia provocată de noul coronavirus, s-a încheiat cu adjudecarea unei serii de 188 de creaţii ale artistului spaniol - desene, ceramică şi chiar palete utilizate pentru realizarea unor pânze celebre -, care au generat încasări de 4,8 milioane de lire sterline (6,1 milioane de euro).

O vază din ceramică realizată în anii 1950, "Grand vase aux femmes nues", a fost vândută cu cel mai ridicat preţ obţinut la această licitaţie - 435.000 de lire sterline (482.000 de euro).

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 77: cu masca de la Dragnea la Ciolacu

În total, peste 200 de obiecte au fost propuse spre vânzare, din care 60 proveneau din colecţia personală a unei nepoate a artistului, Marina Picasso, iar restul de la diverşi colecţionari.

Casa Sotheby's şi-a deschis porţile pentru public luni, după modelul altor magazine "non-esenţiale" din Marea Britanie.

Însă această licitaţie online consacrată lui Picasso, ca şi alte licitaţii organizate în perioada de izolare, marchează o schimbare de direcţie operată de renumita companie multinaţională din cauza pandemiei: Sotheby's a accelerat dezvoltarea suporturilor sale digitale, precum cataloagele interactive prezentate în realitate augmentată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.