Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lucrare a lui Joan Miró, dispărută anul trecut, a fost găsită de poliţia spaniolă la Londra

muzeul taranului roman

O gravură realizată de Joan Miró, dispărută anul trecut, în timpul unui transport, a fost găsită de poliţia spaniolă într-o casă de licitaţii din Londra, unde urma să fie scoasă la vânzare, informează TVE, potrivit news.ro.

Poliţia Naţională a recuperat lucrarea evaluată la 10.000 de euro. Ea dispăruse anul trecut, după ce a fost vândută de un colecţionar spaniol unui londonez care nu a primit-o vreodată.

Opera recuperată e o gravură din seria Gaudí care s-a rătăcit în timpul transportului, în 2019, din Spania spre Marea Britanie. În luna iulie, un reprezentant al firmei de transport a declarat poliţiei din Madrid că destinatarul operei nu a primit-o, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

După mai multe cercetări, poliţiştii au descoperit că pachetul ajunsese la o adresă greşită, iar persoana care l-a primit i-a asigurat că l-a retrimis în Spania. Totuşi, anchetatorii au localizat gravura într-o casă de licitaţii din Londra şi au cerut autorităţilor britanice, prin intermediul biroului Interpol din Manchester, să transmită instituţiei că opera lui Miró are provenienţă ilicită şi că este inclusă în baza de date a poliţiei ca operă de artă furată.

Poliţia a recuperat lucrarea, care a fost predată proprietarilor din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.