Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mănăstire din Buzău izolată în urma unui cutremur o să fie deblocată printr-o explozie controlată de o unitate specială a ISU

www.agerpres.ro
autospecială pompieri ISU

Drumul de acces către mănăstirea Găvanu din Munţii Buzăului, obturat la începutul lunii noiembrie în urma unui cutremur, va fi deblocat începând de luni printr-o explozie controlată de către Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, a anunţat Biroul de presă al ISU Buzău, informează Agerpres.

"Având în vedere măsurile dispuse la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău în şedinţa din data de 12 noiembrie a.c., ISU Buzău a solicitat sprijin în vederea deblocării drumului forestier care face legătura între satul Plavăţu şi Mânăstirea Găvanu. Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă - Ciolpani, în cooperare cu ISU Buzău, va demara activităţile specifice pentru explozia controlată a unor stânci ce blochează drumul forestier", a precizat sursa citată.

Potrivit ISU Buzău, echipajele pirotehnice vor realiza detonări în vederea mărunţirii mai multor stânci, care ulterior vor fi îndepărtate de pe calea de acces prin intermediul utilajelor din cadrul Primăriei Mânzăleşti şi Direcţiei Silvice Mânzăleşti.

"În funcţie de caracteristicile zonei, specialiştii pirotehnişti vor stabili numărul de detonări, cantităţile de substanţe explozive folosite, precum şi durata intervenţiei, paza fiind asigurată permanent de către un echipaj din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău", a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.