Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O mare a secat din cauza fabricilor de blugi: Concluzia UIMITOARE a unui documentar BBC

MUJO
blugi skinny

Fabricarea unei perechi de blugi poate necesita şi peste 15.000 de litri de apă, este concluzia unui documentar BBC, efectuat de jurnalista britanică Stacey Dooley, informează stirileprotv.ro.

În cadrul documentarului, Stacey Dooley a mai relevat și faptul că în producția bumbacului (cel mai utilizat material din UE) sunt consumate cantități mari de resurse. În plus, este poluat și mediul datorită utilizării de pesticide în procesul de cultivare al bumbacului și datorită utilizarii de vopseluri toxice în procesul de prelucrare al lui (cum ar fi, de exemplu, în producția blugilor).

″În zilele noastre producem peste 100 de miliarde de piese textile din fibre noi, în fiecare an, şi planeta nu poate susţine aşa ceva”, a precizat Stacey Dooley.

Pentru a-şi argumenta poziţia, jurnalista a făcut referire la cazul Marii Aral, din Kazahstan - unul dintre cele mai mari dezastre ecologice ale tuturor timpurilor.

Mare Aral, din anii 60′ încoace, a continuat să sece ca urmare a deciziei Uniunii Sovietice de a devia cursul râurilor care o alimentau pentru a iriga plantaţiile de bumbac.

Citește și: Nicole Kidman, despre mariajul cu Tom Cruise: 'M-am măritat din dragoste, dar fiind căsătorită cu un bărbat foarte puternic m-a ferit să fiu hărţuită sexual'

Prin intermediul documentarului, denumit “Fashion’s Dirty Secrets”, jurnalista Stacey Dooley a încercat să atragă atenţia asupra modului în care fabricarea de textile afectează mediul.

Recent, un studiu britanic a concluzionat că fabricarea de haine are al patrulea cel mai mare impact asupra mediului, după locuinţele oamenilor, transportul şi alimentaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.