Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O maşină-capcană a ucis o persoană şi a rănit alte 30 în sudul Thailandei

independent.co.uk
Thailanda Bangkok

Cel puţin o persoană a fost ucisă, marţi, atunci când o maşină-capcană a explodat în interiorul unei secţii de poliţie în sudul Thailandei, a anunţat un reprezentant al poliţiei thailandeze, citat de Reuters.

''A fost o maşină-capcană. Curăţăm zonă, numărul de răniţi ar putea creşte'', a spus locotenent-colonelul Niti Suksan, adjunct al şefului poliţiei din provincia Narathiwat.

Cel puţin 29 de persoane, atât civili, cât şi militari, au fost trataţi la spital în urma rănilor suferite, a declarat Pornprasit Jantra, directorul spitalului Narathiwat Rajanagarindra.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, informează Agerpres.

Provinciile din sudul Thailandei situate de-a lungul frontierei cu Malayezia şi dominate de populaţie musulmană, precum Pattani, Yala şi Narathiwat, sunt de decenii scena unor confruntări între rebeli şi forţele guvernamentale.

În august au fost semnalate explozii şi incendii în el puţin 17 locuri din sudul Thailandei, în ceea ce au părut a fi atacuri coordonate soldate cu şapte răniţi.

Peste 7.300 de oameni au fost ucişi în conflict începând din 2004, potrivit organizaţiei Deep South Watch, care monitorizează actele de violenţă. Tratativele de pace începute în 2013 au fost suspendate de mai multe ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.