Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la granița României: O navă a explodat între Sulina și Canalul Bîstroe / VIDEO FOTO - UPDATE

Antena 3
sulina harta

Garda de Coastă și Poliția de Frontieră au fost alertate, miercuri dimineață, la ora 06.50, că la aproximativ 25 de mile în larg, între brațul Sulina și Canalul Bîstroe din Ucraina, s-a produs o explozie la o navă de marfă sub pavilion Togo, conform Mediafax.

UPDATE 20 septembrie, ora 10.30 - Autoritatea Navală Română: Navigația pe brațul Sulina nu este afectată de explozie. Mai multe informații aici.

UPDATE 20 septembrie, ora 10.13 - Unul dintre cei 12 marinari aflaţi pe nava sub pavilion Togo pe care, miercuri dimineaţa, s-a produs o explozie se află în continuare sub supraveghere medicală la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din Sulina a Spitalului Judeţean din Tulcea.

Directoarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Rodica Agavriloaei, a declarat, pentru AGERPRES, că starea celor 12 marinari de pe nava aflată sub pavilion Togo a fost evaluată de asistenta medicală a SAJ, în cazul unuia dintre ei fiind necesară încă supravegherea medicală.

"Este vorba despre un cetăţean sirian care prezintă o durere abdominală uşoară şi o contuzie la braţul drept. El rămâne în continuare în UPU", a precizat directoarea SAJ.

UPDATE 20 septembrie, ora 09.30 - Căpitanul şef al Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat, pentru Agerpres: „Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei. Căpitănia Portului Tulcea a început ancheta pentru stabilirea cauzelor naufragiului. Dacă explozia a fost din cauza unei mine rămâne să stabilească Ministerul Apărării"

La operaţiunea de salvare a echipajului navei comerciale au participat şi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă cu mijloace specializate şi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 09.10 - Toți membrii echipajului au fost aduși în siguranță în portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Marinarii prezenți pe navă le-au spus autorităților române că cel mai probabil a fost lovită o mină și aceasta a explodat. Explozia s-a produs la sala motoarelor.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

Fotografie realizată pe plaja din Sulina:

content-image

Nava la care s-a produs explozia:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.