Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă a Poliţiei de Frontieră Române va patrula în Marea Egee

www.ziuaconstanta.ro
navă Garda de Coastă

Nava de patrulare MAI 1101, din structura Poliţiei de Frontieră, a părăsit vineri Portul Constanţa şi va patrula, timp de trei luni, la frontierele UE din Marea Egee, sub autoritatea FRONTEX, informează Garda de Coastă, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de ţara noastră ca stat membru al UE, la misiunea "POSEIDON 2019", organizată sub egida FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă. 

"Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare MAI 1101 şi cele două echipaje aflate prin rotaţie la bord urmând să execute misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune", se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Citește și: Un copil de doar patru ani a fost găsit înecat într-un canal

De asemenea, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare - ICC din Pireu un ofiţer, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de PFR pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al IGPF, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul FRONTEX. 

Obiectivul principal al operaţiunii "POSEIDON 2019" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a UE. 

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare, creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.