Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă de croazieră care a debarcat anterior pasageri infectaţi a andocat la Marsilia

vas de croaziera

Un vas de croazieră italian care a debarcat în Porto Rico doi pasageri bolnavi şi testaţi ulterior pozitiv cu coronavirus a andocat în portul Marsilia, în sudul Franţei, transmite joi Reuters, citând surse oficiale şi din rândul pasagerilor, potrivit Agerpres.

Nava 'Costa Luminosa', cu 1.420 de pasageri - printre care 230 americani, 168 italieni şi 100 canadieni - şi echipaj la bord, a plecat din Fort Lauderdale, Florida, pe 5 martie cu destinaţia Veneţia. Nava aparţine operatorului italian Costa Cruises, subsidiară a Carnival Corp.

La Marsilia, toţi cei aflaţi pe navă vor rămâne la bord cât timp se aşteaptă rezultatele testelor în cazul celor suspecţi de infectare cu coronavirus.

'Autoritatea regională de sănătate va face o anchetă privind situaţia la bord. Aşteptăm ce decizie va lua pentru a vedea dacă pasagerii pot debarca', a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii portuare.

Franţa se află în a treia zi de carantină aproape totală pentru a lupta împotriva epidemiei, care a ucis până acum 264 de persoane.

La câteva zile după ce a părăsit coasta Floridei, nava a debarcat în Porto Rico doi pasageri care prezentau simptome de îmbolnăvire şi ulterior au avut teste pozitive la coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Pe 15 martie, au fost debarcaţi alţi patru pasageri bolnavi în Tenerife, în Insulele Canare, dar poliţia a oprit debarcarea şi altor persoane, spun pasageri.

Nu este clar dacă deocamdată se mai află şi alte cazuri suspecte la bord.

Miami Herald a relatat că, potrivit jurnalului de bord obţinut de acest cotidian, cel puţin 24 de membri de echipaj au fost încadraţi ca bolnavi şi izolaţi. Cel puţin 50 de pasageri au fost încadraţi ca bolnavi ori sunt colegi de cabină ai celor bolnavi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.