Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă militară rusă specializată în operaţiuni de sabotaj maritim a pătruns în Canalul Mânecii, în apropierea Marii Britanii

Mediafax.ro
navă militară rusă yantar

O navă militară rusă specializată în misiuni de recunoaştere şi în operaţiuni de sabotaj maritim a pătruns luni în Canalul Mânecii, afirmă surse citate de site-ul Metro.co.uk.

Nava rusă Yantar, dotată cu minisubmarine fără pilot şi cu echipamente sofisticate de recunoaştere, a fost observată luni în apropierea coastelor Marii Britanii, informează Mediafax.ro.

Conform publicaţiei UK Defence Journal, nava Yantar, prezentată oficial drept vas pentru cercetări oceanografice, a fost utilizată în trecut pentru acţiuni de sabotaj împotriva cablurilor submarine de telecomunicaţii şi împotriva senzorilor submarini pentru detecţie. Forţele Navale din SUA au avertizat că nava rusă Yantar are submarine fără pilot care pot opera la adâncimi de până la 6.000 de metri. Nava s-a apropiat recent de coastele Irlandei şi a fost urmărită atent de Forţele Navale irlandeze.

Nu este clar dacă Marea Britanie a acordat permisiune navei ruse să se apropie de coastele britanice.

"Este clar că această navă este urmărită atent de serviciile de informaţii militare britanice. Grupul comun de colectare a informaţiilor de la Baza aeriană Wyton va direcţiona o serie de echipamente de monitorizare asupra acestei nave. De asemenea, nava probabil este supravegheată de submarine britanice şi NATO. Riscurile sunt reduse, întrucât ruşii sunt conştienţi că nava este supravegheată atent (...)", afirmă, conform MailOnline, dr. Kristian Gustafson, director adjunct al Centrului Brunel pentru Informaţii şi Studii de Securitate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.