Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O necropolă din epoca țarului Petru cel Mare, descoperită la Moscova

rusia

Arheologii ruşi au descoperit vestigiile unui cimitir din secolul al XVII-lea în centrul Moscovei, au informat surse ale capitalei ruse citate de EFE, potrivit agerpres.ro

Fragmente de lespezi din piatră albă şi morminte au fost găsite de muncitori în timpul unor lucrări de excavare pe strada Sretenka, informează pe site-ul său Primăria din Moscova.

Vreme SCHIMBĂTOARE în România: Prognoza pentru următoarele zile


În apropierea clădirii cu numărul 20 de pe strada Sretenka arheologii au descoperit vestigiile unei vechi catedrale şi ale unei necropole. În aceeaşi zonă au fost descoperite şi resturile unei pasarele din lemn construită, potrivit estimărilor preliminare, în secolul al XVIII-lea.

Ion Țiriac îl DISTRUGE pe șeful ITF, care s-a luat de Ilie Năstase: 'Regret profund declarația...'


Experţii au recuperat şi o serie de artefacte din acea epocă, care după ce vor fi datate pentru a li se determina vârsta exactă vor fi expuse la muzeele din capitală. 

Săpăturile arheologice care au început primăvara aceasta în capitala rusă au scos la iveală şi "o cameră secretă" în zidurile cartierului Kitai Gorod, ce permitea interceptarea comunicaţiilor de-o parte şi de cealaltă a fortăreţei. 

Au fost descoperite de asemenea 150 de obiecte de uz cotidian folosite de strămoşii actualilor moscoviţi şi un tezaur de monede ascuns într-o cutie de şah din vremea cneazului Ivan cel Graoznic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.