Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O noua actiune de tip "martea neagra" este in plina desfasurare

revista presei

Hotnews:

O noua actiune de tip "martea neagra" este in plina desfasurare in Parlamentul Romaniei. Ultimul proiect de lege depus de zece parlamentari PSD, din care jumatate anchetati, trimisi in judecata sau chiar condamnati, reclama suprematia borfasilor asupra Romaniei. Acestia pretind drepturi largite pentru infractori, slabesc legi si institutii. Merg pana acolo incat aproape ca rastoarna raportul de forte firesc in orice tara normala, facand din procuror un potential infractor, amenintat cu un cadru legal pe care cu greu il va putea respecta. Agitand mereu sabia razboiului peste capetele procurorilor, politicienii spera ca intr-o buna zi vor ceda, se vor speria si vor pleca din nou capul. fie de bunavoie. Un proiect de lege precum cel initiat de cei zece deputati PSD este un pericol real, nu imaginar, care se adauga altora, unele reusite partial. Acest proiect toxic trebuie oprit cu orice pret, la fel cum a fost stopata amnistia.

Citeste si: Justitia e pe val? Nu-i nimic, PSD schimba Codul Penal

Romania Libera:

CSM urmează să decidă dacă îl sancționează pe judecătorul Adrian Curelea de la Orșova deoarece, între altele, în 2014, a cerut și primit un autocar de la președintele PSD din Orșova, Constantin Popescu, pentru a-i transporta pe judecători la Curtea de Apel Craiova. Acolo, judecătorii urmau să-și voteze noul reprezentant în CSM pe locul lăsat liber de un alt membru. Candidatul din partea Tribunalului Mehedinți a fost președintele acestei instanțe, judecătorul Norel Popescu, care a și câștigat alegerile. Se poate spune spune că Norel Popescu a câștigat alegerile și pentru că s-a organizat bine transportul la vot, cu autocarul, a judecătorilor de tribunal de pe raza Curții de Apel Craiova. În acea perioadă, președintele PSD Orșova  Cons­tantin Popescu  era monitorizat( interceptat) în dosarul președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu, și a șefului IPJ Ștefan Ponea, arestați preventiv. Baronul PSD Duicu a fost arestat pentru că făcea trafic de influență pentru șeful IPJ Mehedinți inclusiv de lângă biroul premierului Ponta din Palatul Victoria. Pe interceptările din acest dosar a picat și judecătorul Norel Popescu, în timp ce-i oferea consultații avocațiale pentru ca președintele CJ Duicu să câștige procesul de incompatibilitate de la Curtea de Apel Craiova.

Digi24:

Angela Merkel ia apărarea serviciului german de informații în fața acuzațiilor că a încălcat legi atunci când a ajutat Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite să spioneze firme și oficiali din Uniunea Europeană. În prima sa declaraţie despre acest scandal, cancelarul german a susţinut cooperarea între NSA şi BND pentru combaterea terorismului. Angela Merkel admite, însă, că este inacceptabil ca națiunile prietene să se spioneze reciproc. Afirmaţia face referire la informaţiile de anul trecut, potrivit cărora Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite i-ar fi interceptat convorbirile. „Agenţiile secrete trebuie să poată colabora pentru siguranţa publicului. Guvernul german va face tot ce va putea pentru a se asigura că serviciile secrete îşi pot îndeplini sarcinile. În faţa ameninţărilor terorismului internaţional, ele pot face acest lucru doar împreună cu alte servicii secrete şi aici intră în primul şi primul rând NSA”, a declarat Angela Merkel. „Întrebarea importantă este dacă prietenii ar trebui să se spioneze unii pe ceilalţi şi răspunsul este că acest lucru nu ar trebui să se întâmple. În al doilea rând, vreau să vă spun că guvernul va răspunde tuturor întrebărilor comisiei parlamentare care analizează problema”, a adăugat cancelarul german.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.