Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă amendă RECORD încasată de ProTV: Încălcări ENORME ale legii în doar două săptămâni

pro tv sigla

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze postul de televiziune Pro TV cu sancţiunea maximă, de 200.000 de lei, pentru depăşirea timpului de difuzare a spoturilor de publicitate şi teleshoping la staţiile locale. Şi nu e vorba despre orice depăşire. Stațiile locale ale Pro TV, închise de curând, au difuzat, peste limita legală, aproape 11 ore de publicitate în doar două săptămâni, anunţă paginademedia.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Soția lui Petre Roman, încurcată cu un cămătar! Cum s-a ajuns aici

Pro TV a fost sancţionată pentru încălcarea prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului, conform cărora "Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date". Rapoartele de monitorizare cuprind publicitatea difuzată la staţii locale ale radiodifuzorului în perioada 12 - 26 octombrie 2017.

Citește și: Se întâmplă în România! Cine este femeia care poartă în buletin numele Miss America

Pro TV a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) retragerea celor 12 licenţe audiovizuale locale, care a fost aprobată. Pro TV a renunţat la serviciile de programe Pro TV Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş începând cu 1 aprilie. În aceeaşi şedinţă, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite.

Citește și: Atenție! Se schimbă cardurile de sănătate! Cum puteți intra în posesia lor

Constatând nerespectarea art. 29 alin. 1) lit. (f) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 la difuzarea spotului aferent campaniei de promovare a produsului "Unirea", Consiliul a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa acestui spot. De asemenea, CNA a decis să aplice câte o somaţie publică posturilor România TV şi Etno TV, pentru încălcarea dispoziţiilor art. 113 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora "în intervalul orar 6.00 - 22.00 este interzisă orice formă de publicitate la băuturi spirtoase". Raportul de monitorizare cuprinde trei variante ale spotului publicitar, care au fost difuzate de posturile PRO TV, Etno Tv, Naţional TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1 şi TVR 2 în perioada 01.11 - 24.12.2017, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.