Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă țară europeană le spune 'NU' migranților

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Statul Muntenegru va fi obligat să-şi închidă frontierele în faţa migranţilor pentru a nu fi copleşit de sosirea acestora dacă ţările de pe ruta balcanică vor proceda la fel, a declarat luni premierul Milo Djukanovic la Londra, unde a participat la o conferinţă a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), relatează agenţia Reuters.

Muntenegru nu se află pe ruta balcanică parcursă de migranţii care doresc să ajungă în vestul Europei, dar dacă Macedonia îşi va închide graniţa cu Grecia fluxul migrator ar putea fi deviat către Bulgaria sau Albania, iar în acest al doilea caz solicitanţii de azil ar urma să pătrundă apoi pe teritoriul muntenegrean. 'Dacă statele europene care se confruntă cu consecinţele crizei migraţiei aleg să-şi închidă graniţele, atunci ce altceva ar putea face o ţară ca Muntenegru ? (...) Evident că va trebui să închidem şi noi graniţele', a spus premierul Djukanovic. În prezent mii de migranţi veniţi din Asia şi Orientul Mijlociu sunt blocaţi la graniţa greco-macedoneană, unde aceştia sunt verificaţi minuţios înainte de a li se permite continuarea călătoriei, iar cei care nu provin din Siria sau Irak sunt opriţi.

După ce ţările nordice au decis limitarea primirii migranţilor, autorităţile austriece au început de săptămâna trecută să oprească la graniţa cu Slovenia toţi migranţii care nu doresc să ceară azil în Germania sau Austria, precum şi pe cei care nu provin din zone de conflict. În plus, autorităţile de la Viena au decis să plafoneze la cel mult 3.200 numărul migranţilor care vor putea intra în fiecare zi pe teritoriul Austriei pentru a-şi continua mai departe călătoria către alte state europene şi au limitat la cel mult 80 numărul zilnic al celor care pot solicita azil în această ţară. Prin urmare, şi celelalte state aflate pe ruta balcanică, respectiv Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia, se văd acum nevoite să ia la rândul lor măsuri pentru ca migranţii să nu rămână pe teritoriile lor. Ca efect al acestei situaţii, numărul migranţilor care intră clandestin în Ungaria trecând gardul de sârmă ghimpată ridicat anul trecut de Budapesta la frontiera cu Serbia şi cu Croaţia a crescut masiv în ultimele zile. Numai de vineri până duminică autorităţile ungare au reţinut peste 500 de migranţi, aproape la fel de mulţi ca pe tot parcursul lunii ianuarie, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.