Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă condamnare în mega-scandalul de corupție care a zguduit Brazilia: Fostul CEO Petrobras, ani grei de pușcărie

houstonchronicle.com
extradare catuse

Fostul CEO al grupului petrolier brazilian Petrobras şi al băncii publice Banco do Brasil, Aldemir Bendine, a fost condamnat miercuri la 11 ani de închisoare pentru "corupţie pasivă şi spălare de bani", relatează AFP, conform agerpres.ro. 

Sentinţa judecătorului Sergio Moro, magistrat emblematic al luptei anticorupţie din Brazilia, a amintit despre mită în valoare de trei milioane de reali (circa 750.000 de euro) plătită lui Aldemir Bendine de gigantul din domeniul construcţiilor Odebrecht. 

"Îl condamn pe Aldemir Bendine că a primit trei milioane de reali din partea grupului Odebrecht din cauza funcţiilor sale de conducere în fruntea Petrobras şi Banco do Brasil", a subliniat sentinţa, la care AFP a avut acces.

Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa lui Dragnea: 'Altul este jocul lui. Șantajează pe cei cu care făcea aranjamente'


Fostul responsabil, în vârstă de 54 de ani, a fost plasat în arest preventiv în iulie 2017, în cadrul operaţiunii "Lava Jato", anchetă tentaculară care a scos în evidenţă un uriaş sistem de corupţie orchestrat de grupuri din domeniul construcţiilor oferind mită oamenilor politici de toate culorile şi liderilor de întreprinderi publice pentru a obţine contracte publice.

Se cere DEMISIA lui Liviu Dragnea cu câteva zile înainte de Congres. Care este motivul


Potrivit sentinţei pronunţate de Sergio Moro, Aldemir Bendine a cerut mită de la Odebrecht în 2014, când era încă preşedintele băncii, dar plata a fost efectuată în 2015, într-un moment în care se afla deja la conducerea Petrobras. 

El a fost numit în fruntea companiei petroliere de stat pentru a face curăţenie după lansarea în 2014 a operaţiunii "Lava Jato" care a dezvăluit o vastă reţea de deturnare de fonduri ce a costat Petrobras peste două miliarde de dolari. 

"Ultimul lucru la care ne-am aşteptat de la el a fost să fie şi el corupt, punând din nou în pericol reputaţia întreprinderii", a subliniat judecătorul Sergio Moro în sentinţa sa. 

Acest magistrat a trimis până acum după gratii zeci de oameni politici şi l-a condamnat în iulie la nouă ani şi jumătate de închisoare pe fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), a cărui pedeapsă a fost majorată în apel la 12 ani şi o lună, dar care se află în libertate în aşteptarea judecării unui recurs.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.