Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă condamnare în scandalul de corupție din cadrul FIFA: 15 luni de închisoare pentru un oficial din Insulele Cayman

FIFA

Fostul secretar general al Federației de fotbal din Insulele Cayman, Costas Takkas, care a pledat vinovat, în luna mai, în cadrul scandalului de corupție din cadrul FIFA, a fost condamnat marți la 15 luni de închisoare de un tribunal federal din New York, informează AFP.

Takkas, un britanic în vârstă de 60 ani, este al doilea personaj condamnat în cadrul scandalului de corupție "Fifagate", care a zguduit din temelii forul fotbalistic mondial. Prima persoană trimisă în spatele gratiilor a fost Hector Trujillo, un fost responsabil al fotbalului din Guatemala, condamnat luna trecută la opt luni de închisoare.

Costas Takkas urmează să stea, însă, doar trei luni într-o închisoare din New York, înainte de a fi trimis în Insulele Cayman, anunță Agerpres.

Citește și: Rezultate bombă în Liga Campionilor! Granzii, UMILIŢI de echipele mai slab cotate: Românii, BĂTUŢI la scor / VIDEO

Judecătoarea federală Pamela Chen, care a pronunțat marți condamnarea lui Takkas, a ținut cont de faptul că acesta a petrecut 10 luni într-o închisoare din Elveția, după arestarea sa la Zurich, în mai 2015, înainte de a fi extrădat în Statele Unite, în martie 2016.

În luna mai, Takkas a pledat vinovat la acuzațiile de conspirație pentru spălare de bani, infracțiune care îi putea aduce până la 20 ani de închisoare.

El a recunoscut că a negociat, primit și transmis o mită de trei milioane de dolari fostului său conducător, Jeffrey Webb, fostul președinte al CONCACAF (Confederația din America de Nord, Centrală și Caraibe).

"Am multe remușcări. Nu este în natura mea să fac rău cuiva. Iubesc fotbalul și speră că sportul va trage lecțiile necesare din acest caz", a declarat Takkas în cadrul audierii sale.

Webb, originar din Insulele Cayman, a pledat la rândul său vinovat, în noiembrie 2015, pentru că a acceptat peste șase milioane de dolari drept mită. El a fost pus în libertate supravegheată, sentința în cazul său urmând să fie pronunțată pe 24 ianuarie.

Takkas și Webb urmează să returneze împreună suma de 3 milioane de dolari, conform condamnării pronunțate marți.

Arestările care au avut loc în mai 2015, la Zurich, au fost primele din cadrul scandalului de corupție din cadrul FIFA, aproximativ 40 de persoane fiind puse de atunci sub acuzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.