Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă criză esențială lovește Europa, după invazia Rusiei în Ucraina: Kievul consumă muniție în ritmuri fără precedent

asia-news.com
munitie

Trecerea dramatică pe picior de război generează o criză a lanțului de aprovizionare în Europa, deoarece producătorii din domeniul apărării se luptă pentru a accelera producția pentru a reface stocurile naționale, precum și pentru a menține aprovizionarea Ucrainei.

La aproape un an de la invazia Rusiei, ritmul cererii de muniții și explozibili se transformă într-un test al capacității de producție industrială a Europei, într-o cursă pentru reînarmare, informează Financial Times.

5-6.000 de cartușe pe zi trase de Ucraina

"Este un război despre capacitatea industrială", a declarat Morten Brandtzæg, directorul executiv al companiei norvegiene Nammo, care produce muniție și arme. El estimează că Ucraina a tras aproximativ 5.000-6.000 de cartușe de artilerie pe zi, ceea ce, potrivit acestuia, este similar cu comenzile anuale ale unui stat european mai mic înainte de război.

A crescut timpul de livrare

Presiunea asupra producătorilor nu a fost ajutată de blocajele persistente din lanțul de aprovizionare în urma pandemiei de coronavirus, de lipsa capacității de producție și de lipsa materiilor prime esențiale pentru unii explozibili, ceea ce frânează eforturile de creștere a producției. Unele componente sunt atât de solicitate, a spus Brandtzæg, încât timpul de livrare al acestora a crescut de la luni la ani.

Acest lucru a dus la o luptă pentru procurarea materialelor, de la substanțe chimice pentru explozibili la metale și materiale plastice pentru fitiluri și tuburi de artilerie. Majoritatea companiilor au mărit schimburile de producție înainte de comenzile așteptate de la guvernele naționale și angajează mai mulți oameni, o altă provocare de la începutul pandemiei.

Yves Traissac, director executiv adjunct la producătorul de explozibili militari Eurenco, a declarat că societatea caută să crească capacitatea de producție pentru a satisface cererea mai mare din partea clienților, printre care se numără Rheinmetall din Germania și BAE Systems din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.