Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă demisie bombă la Casa Albă. Principalul consilier economic al lui Donald Trump părăsește echipa

twitter.com
Casa Alba

Principalul consilier economic al preşedintelui SUA Donald Trump, Gary Cohn, demisionează, conform unui anunţ al Casei Albe.

SURPRIZĂ: Unde a 'dispărut' Traian Băsescu în plin scandal al revocării şefei DNA (surse)

El este ultimul din seria unor demisii importante din echipa preşedintelui SUA.

Într-o declaraţie transmisă de Casa Albă, Cohn spune: A fost o onoare să-mi servesc ţara şi să adopt politici în vederea creşterii economice în favoarea poporului american. El a menţionat în mod special "istorica reformă fiscală".

"Îi sunt recunoscător preşedintelui că mi-a oferit această oportunitate şi le doresc lui şi Administraţiei mult succes în viitor", a mai afirmat Cohn.

La rândul său, Trump a spus că Gary Cohn a făcut o muncă nemaipomenită.

"Este un talent rar şi îi mulţumesc pentru devotamentul în slujba poporului american", a mai declarat preşedintele SUA.

Conform CNN, Cohn şi Trump aveau divergenţe ca urmare a deciziei preşedintelui american de a a creşte taxele vamale pe importurile de oţel şi aluminiu.

Potrivit presei americane citate de DPA, Cohn a apreciat că barierele protecţioniste anunţate de preşedintele SUA vor fi urmate de retorsiuni care vor lovi alte ramuri ale industriei americane. În cele din urmă, a prevalat opinia altor apropiaţi ai lui Trump, care au considerat că este mai importantă onorarea promisiunilor acestuia din campania electorală, în urma cărora republicanii au atras multe voturi din rândul angajaţilor din industrie.

Gary Cohn, veteran al Wall Street, fost bancher la Goldman Sachs şi arhitect al reformei fiscale din 2017, nu este primul demisionar dintr-o poziţie-cheie la Casa Albă. În august anul trecut, din echipa lui Trump a plecat Steve Bannon, consilier răspunzător de strategia preşedinţiei. În februarie anul acesta, au demisionat Rob Porter, şeful de personal al administraţiei prezidenţiale, şi Hope Hicks, directoare de comunicare, una din cele mai vechi colaboratoare ale lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.