Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă dramă majoră în Mediterană: Zeci de migranți au murit înecați

Twitter
naufragiu migranti

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, potrivit autorităților.

Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC.

Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Președintele tunisian i-a acuzat pe migranți

Într-un discurs controversat de luna trecută, președintele tunisian i-a acuzat pe migranții din Africa Subsahariană care trăiesc în țară că au provocat un val de infracțiuni și i-a descris ca fiind o amenințare demografică.

Comentariile lui Kais Saied au fost criticate pe scară largă de Uniunea Africană și denunțate ca "discurs de ură rasist" de către grupurile pentru drepturile omului, informează Mediafax.

Aceste comentarii i-au făcut pe unii africani subsaharieni din Tunisia să trăiască cu teamă, unii dintre ei afirmând că au observat o creștere a incidentelor rasiste.

Acest lucru a determinat unele țări, precum Coasta de Fildeș și Guineea, să își repatrieze cetățenii din cauza climatului de intoleranță crescut în Tunisia.

Economia tunisiană se află într-o stare precară și se confruntă cu o criză după ce negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) s-au blocat.

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat, de asemenea, că Tunisia trebuie să ajungă urgent la un acord de salvare cu FMI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.