Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ediţie Minimest în cadrul Animest.18, în perioada 6 - 15 octombrie: Scurtmetraje, ateliere de animație și benzi desenate

animation-festivals.com
logo animest festival de film

Scurtmetraje, ateliere de animaţie şi benzi desenate şi proiecţii speciale pentru întreaga familie vor fi prezentate într-o nouă ediţie Minimest în cadrul Animest.18, în perioada 6 - 15 octombrie, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

În competiţia de filme pentru copii sunt înscrise 17 scurtmetraje din 15 ţări care vor concura pentru Premiul secţiunii Minimest, acordat în urma voturilor oferite de membrii juriului format exclusiv din copii. Filmele se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani.

În afara competiţiei, în dimineţile de weekend, vor rula în sălile de cinema poveşti de familie apreciate în festivalurile din întreaga lume.

Pe 7 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, va fi prezentat filmul "Dounia şi prinţesa Alepului", regia Andre Kadi şi Marya Zarif. În aceeaşi zi, la Cinemateca Eforie va rula "Chiar super", regia Rasmus A. Sivertsen, film prezentat în premieră internaţională la Berlinală.

Pe 8 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, copiii vor vedea în premieră naţională "Nina şi secretul ariciului", regia Jean-Loup Felicioli şi Alain Gagnol, iar pe 14 octombrie în acelaşi spaţiu va rula "Iacob, Mimi şi câinii vorbitori" regia Edmunds Jansons. Filmul va fi prezentat de creatorii lui - reprezentanţii studioului de animaţie leton, invitat la această ediţie Animest.

Cinemateca Eforie va găzdui, pe 15 octombrie, cine-concertul "Misterele Nordului", cu filme de animaţie norvegiene, ilustrate muzical live de Sebastian Burneci Trio.

Nicoleta Miron, artistă de animaţie 2D, va fi prezentă, pe 7 octombrie, să-i înveţe pe copii cum să creeze animaţii din creioane, sticky notes şi alte obiecte folosite în viaţa de zi cu zi, iar pe 8 octombrie tot ea îi va ajuta să facă primii paşi în lumea animaţiei cu plastilină.

De la artista Ana Dobrescu, în cadrul atelierelor de animaţie programate pe 14 şi 15 octombrie, cei mici vor învăţa tehnica "pixilation", "animată" o persoană, iar alături de Mihai Grăjdeanu, autor şi profesor de benzi desenate, vor lucra pe 8 şi 15 octombrie la prima lor bandă desenată.

Continuă şi la ediţia din acest an Academia Minimest, un proiect educativ care integrează filmul de animaţie în şcoală, oferindu-le profesorilor şi părinţilor resurse de calitate prin care copiii de 4 - 14 ani să ia contact cu primele noţiuni de cultură cinematografică, dar şi să-şi însuşească mai uşor noţiuni la mai multe materii şcolare, în mod transdisciplinar. În perioada 9 - 13 octombrie, festivalul va organiza proiecţii de film pentru clase de copii la Cinemateca Eforie din Bucureşti. Proiecţiile vor fi precedate de mici activităţi creative sau de o discuţie cu realizatorul filmului.

Programul, abonamentele şi biletele Animest.18 sunt disponibile pe: https://eventbook.ro/festival/animest.

Festivalul Animest este un proiect al Asociaţiei Animest, cofinanţat de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.