Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă eră a războiului rece! Moment istoric între Rusia și SUA: inspecțiile nucleare și notificările aferente au fost oprite

DW
rusia sua

Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că toate tipurile de notificări între Rusia și SUA în baza Tratatului de reducere a armelor strategice ofensive (START) au fost suspendate, anunţă Agenţia RIA Novosti, relatează Rador.

"Toate formele de notificări şi toate formatele au fost suspendate, iar activitățile de inspecție, schimbul de date şi, în general, toate tipurile de activităţi în cadrul acordului au fost oprite" - a spus Riabkov.

Diplomatul rus a subliniat că poziția Federației Ruse cu privire la suspendarea participării la START rămâne neschimbată, indiferent dacă Washingtonul continuă să trimită notificări la Moscova sau nu.

Menţionăm că, anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că, în prezent, Rusia nu are contacte cu SUA în cadrul Tratatului de reducere a armelor strategice ofensive, a anunţat RT.

Context tensionat SUA  vs. Rusia

Statele Unite nu vor face schimb de informații cu Rusia privind forța sa nucleară, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, ca răspuns la decizia Moscovei de a suspenda luna trecută participarea la tratatul New START privind armele nucleare. Tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.